Gunvald Pedersen

Fauske

foldvik_logo

Foldvik Brygger består av flere brygger, kaier og nothjeller, og var heimehavn for båter som drev sildefiske og ishavsfangst. Det gamle bryggemiljøet har beholdt sin opprinnelige form.  I Foldvik er det god gjestehavn for båtfolket. Nordlandsbåten "Grytir" ligger ved kai. Nord-Norges største kystkulturarrangement, Foldvikmarkedet, avvikles andre helga i august hvert år. Her er også ei godt bevart mølle fra 1894. Foldvik Brygger er kommunens Fotefar mot nord-prosjekt.

 

Neste Foldvikmarked blir 2. helga i august 2018

 

 

Foldvikmarkedet er et av Nord-Norges største kulturarrangement. Med mellom ti og femten tusen besøkende arrangeres det årlig den andre helga i august. Foldvikmarkedet holder en kystkulturell profil, og Gratangen kystlag ønsker at det skal fremstå som et tradisjonelt marked med god stemning og høy kvalitet. Markedet ble første gang arrangert i 1989, men da som forbundet "Kysten"s landsstevne. Dette arrangementet gav "blod på tann", og et årlig marked har siden blitt arrangert. I nesten 20 år nå, har kystlaget og kommunens innbyggere jobbet med utvikling av konseptet. Arrangementet har blitt mektig stort for en kommune som Gratangen med knapt tolvhundre innbyggere, men er etterhvert så innarbedet at det allikevel oser av kvalitet. Gratangen kystlag og alle våre uunnværlige samarbeidspartnere ønsker hjertelig velkommen til ei uforglemmelig helg i Foldvik. Se mer på kystlagets sider. Link under.

 

 

 

Gratangen kystlag 

er en del av Troms fylkeskystlag og Forbundet KYSTEN. Forbundet er en organisasjon for vern av norsk kystkultur. Formålet er - i samarbeid med andre kulturverninteresser - å styrke vår identitet som kystfolk..

 

Trenger du overnatting?

Bjekvik Hotell

Bjerkvik ligger i knutepunkt mellom E6 og E10 til Lofoten, Evenes, Narvik og Harstad. Det er bare 40 km til flyplass i Evenes.

Hotellet ligger nær den vakre Ofotfjorden midt i Bjerkvik. Vi har god parkeringsplass ved siden av hotellet. Bussholdeplassen ligger i 100 m derfra. Bestill rom..

Overnatting i Lavangen:

Fjellkysten Gjestehus

Lapphaugen Turiststasjon          
Lapphaugen
9357 Tennevoll tlf. 771 77127